Final Window Screen

The site is the Material Library located in Pratt Studio, on the first floor. Since the window is facing the northwest. The sunlight is coming from the same direction. The whole idea is using window screen serving two functions. The first one is filtering the light, the second one is changing the direction of light.
I choose to use diagrid structure because it provides me the triangle geometry which can direction of change the light, I divide the structure into two patterns. Each pattern indicates one function.
According to different seasons, the pattern of window screen changed. In spring and winter, the purpose is getting more light in and filtering certain kind of light. In summer, the purpose is preventing much sun lighting going though the space, so order to reduce the radiation. In winter, the purpose is getting as much sun light as possible, and bringing more light into the space. The criteria decides what the screen looks like.

PDF link:

final screen

 

IMG_8577IMG_8586IMG_8578 IMG_8592

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s