Soft roof

Team: Lena Han, Kaiwei Xiong, Bei Liu, Josh Chen

Concept

Mies’ Barcelona pavilion is a symbol of simplified, elegant architecture. Instead of rooms, it is more like an assemble of a couple planar surface in horizontal and vertical direction. It breaks down the elements of architecture and reassembled it into a couple thresholds. If you look from the sky, you see two roof sitting on top of walls, and they are being placed at the two opposite directions of the courtyard in the middle.

The “soft root” canopy is to add a slice of playful element, but still be consistent with the tone of the Barcelona pavilion. The canopy connects those two roofs separated by the courtyard, providing shading area for people in the summer. The canopy in anchored at four corner points, one of which is lifted up by a pole so it the overall height of the canopy is increased.

It makes the whole space uplifting, playful and romantic when the shadow projects on the floor and walls.

Design Process

Panoramic View

Panoramic View Link

https://api2.enscape3d.com/v3/view/1c03ce0d-134f-44da-a59f-c765adedf398

https://api2.enscape3d.com/v3/view/5918e2c7-9a33-42de-a48b-32b130501c38

https://api2.enscape3d.com/v3/view/d2242c1d-bce1-4663-9bf7-51578b24cebf

Walk Through Link

https://api2.enscape3d.com/v1/view/33f56f15-b4eb-4c5e-b7b8-da02b979e8ee

Mirar Model

https://mirar.thorntontomasetti.com/mira/nc4xSc_FG

Final Report

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s